Fönstersprinten, MK Rimo 21 augusti

I lördags var det tävlingsdags igen. Denna gången var det MK Rimo som anordnade en sprint med serviceplats och start på Ticksta Motorstadion i Rö mellan Rimbo och Norrtälje.
Avfärd från verksta´n prick 7, med riktning mot Nyströms Cement där trailerparkering och besiktningen var placerad. Besiktningen var snabbt avklarad utan anmärkningar och det var bara att bege sig mot Serviceplatsen.
Efter att ha gått banan, så blev det mastervarv och förarmöte. För första gången så ska vi prova att åka med egna noter, som Anna skrev på mastervarvet. Vi fick oxå en hel del tips från rutinerade Uffe Björnvad, om hur anteckningarna skulle kunna se ut...
Eftersom vi gick ut allra sist i startfältet så blev det extra lång väntan innan det var dags att börja åka, men eftersom starten gick inne på området så var det lätt att stå och kolla på övriga startfältet medan vi väntade.
Så var det äntligen dags!
Åk 1: Kom iväg ganska skapligt, men den korta sträckan inne på folkracebanan var redan riktigt dålig så där tog jag det lugnt för att inte riskera nåt. Ut på grusvägen så gick det riktigt bra utan några större missar, förutom att jag som vanligt fegar så fort jag får möjlighet... Tiden imål 1:48.70 var inget att skryta med men vi har ju 2 försök till på oss.
Åk 2: Nu var sträckan på fr-banan ännu sämre och vi gled på hasplåten mest hela vägen. Ute på grusvägen gick det riktigt bra, mycket mindre fegning även om det finns massor kvar att hämta. Noterna funkade riktigt bra denhär gången. I första rundan var vi nog lite ovana, båda två. Tiden blev ca 4 sek snabbare 1:45.81 och vi närmade oss den som låg närmast framför.
Åk 3: Nu var vi riktigt taggade och tänkte ta dom sista 2 sekunderna upp till näst sist. Vi kom av oss lite i uppladdningen när det blev ett längre avbrott. Det visade sig att en åskådare träffats av en sten som sprätt iväg när en av rallybilarna passerat, så ambulansen fick åka fram och titta till personen ifråga. Så blev det tillslut våran tur...
Precis när vi rullade fram till start så upptäckte vi att batteriet till intercomen tagit slut, inte mycket att göra när det bara är någon minut till start så Anna fick skrika lite extra istället. Så kom vi äntligen iväg. Trots att dom skrapat rent biten inne på fr-banan innan 3e åket så var det minst lika dåligt när det blev våran tur, men vi tog oss fram iallafall och kom ut på den större grusvägen. Resten av sträckan gick jättebra denhär gången, även om jag fortfarande inte vågar hålla i när det går riktigt fort och svänger samtidigt. Imål kändes det som det ändå gått ganska fort och vi hade så roligt så vi satt och gapskrattade i bilen när vi passerat målskyltarna.
Tiden 1:47.45 visade sig blivit 2 sek långsammare än 2a rundan och dom sekunderna måste passerat under det inledande partiet, för ute på sträckan gick det bättre än det gjort på hela dagen.
Trots det blygsamma resultatet så är vi ändå nöjda med dagen, vi hade roligt och bilen är hel (förutom ett 9V-batteri till intercomen)... =)
Ett stort tack till Stefan Edlund som även denna gång lånade ut sitt transport-ekipage, du är bäst!!
Nästa batalj är redan nästa söndag, då det är sprintcups-tävling igen. Då är det Rasbo MK som arrangerar.

Kommentarer
Postat av: Stefan

Äsch då...............=)

2010-08-26 @ 21:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0