"Himpan" 101106

I lördags körde vi sista tävlingen för säsongen, nämligen Hjerpes Maskincentra-sprinten på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Det var även premiär för Niklas i högerstolen, planen är att han ska bli "fast" och åka största delen av kommande säsong.
Eftersom besiktningen började redan kl7 och första start var 10.00 så åkte jag och "Greger" ner redan på fredagskvällen och sov i bussen inne på serviceplatsen. Det var faktiskt riktigt skönt att vara förhållandevis utvilad när det var dags att köra. Nicke och fancluben kom lagom till frukosten, sen blev det anmälan och besiktning som gick snabbt som blixten.
Sen var det då dags för tävling...
SS1: Gick inte speciellt bra, redan i 3e kurvan lyckades jag sladda ut i gräset och tappa en massa tid. Jag kom även aldeles för långt ut i ett par hårnålar och tappade lite tid där oxå. Våra mycket förenklade noter gjorde nog ingen större nytta heller men det var ju första gången som Nicke satt i en rallybil så vi hade inte förväntat oss nåt annat.
Tiden blev 2:35.21, vilket man inte var speciellt nöjd med men trots allt så var vi ändå inte sist.
SS2: Jag fick inget flyt i körningen denhär gången heller, lyckades sladda ut i gräset på samma ställe igen och skulle väl ta i lite för att försöka köra ikapp lite av tiden vi förlorade där men det resulterade bara i ännu fler småmissar. Den rundan körde jag verkligen som en kratta och missnöjet hörs tydligt i incar-filmen som kommer att censureras rejält innan den läggs upp... Tiden blev 2:36.09 faktiskt fortfarande inte sist i klassen. :)
SS3: Efter att ha fått lite goda råd av Stefan "Teamchefen" Edlund över telefon så satsade vi på att sänka trycket i däcken ganska rejält, vi gick från 1.8 till 1.5 och det märktes skillnad, greppet blev mycket bättre på den extremt leriga slingan. 3e kurvan där jag klantat till det i runda 1 och 2 gick hur fint som helst nu och med lite hjälp av handbromsen så gick hårnålarna lika bra och flytet var tillbaka i körningen. Tyvärr så tappade vi ändå lite tid när jag råkade komma för långt ut i en lite snabbare kurva och hamnade i lösgruset, där drev det inte alls så det var bara att försöka hitta tillbaka till spåret så snabbt som möjligt. Även i målkurvan tappades det någon sekund vid en missad växling men det kändes ändå att det gått fortare än dom andra rundorna. Det bekräftades av resultatlistan där det stog 2:32.11 på sträckan och 7:43.41 totalt. Placeringen blev 10 av 12 i klassen och 80 av 91 totalt.
Tack till "Greger" som ställde upp som transport- och servicegubbe, lika troget som alltid, och tack till Niklas som okuperade högerstolen.
Nu väntar tävlingsuppehåll fram till slutet av januari då vintersäsongen sparkar igång. Under tiden ska det skruvas lite så alla prylar är i toppskick när det ska åkas igen, så håll utkik efter uppdateringar från garaget...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0