Roslagsvalsen 110122

Allt var förberett sedan dagen innan så det var bara att plocka upp servicepersonalen och åka till verksta´n och hämta tävlinsgekipaget, för vidare färd norrut. Besiktningen var förlagd till ett åkeri i Högsta, strax söder om Björklinge och även om det var trångt att lasta av och på så gick allt smidigt och vi rullade snart vidare till Björklinge IP där start/mål var beläget. Nu hade vi också kompletterat teamet med inhoppande co-drivern Conny Rådén. Väl på plats så blev det genomgång av noter, lite fika med skitsnack och sedvanlig väntan innan det var våran tur att åka ut i skogen. Vi hittade fram till starten på SS1 utan problem men det var väldigt lång kö i TKn så Conny fick en liten joggingrunda fram för att få rätt tid noterad, medan chauffören klev ur och "studerade en vedtrave lite närmare"... ;)
När det äntligen blev våran tur att starta så gick det riktigt bra, noterna funkade jättebra och jag gjorde så gott det gick för att få ner noterna i backen. Vid några tillfällen så kanske dom kom lite för tidigt, men det kan lika gärna vara så att jag körde för sakta... Vägen till största delen riktigt bra, hård, isig och fin och inte farligt spårig trots det höga startnummret (95) men mot slutet så blev det mera lössnö och djupare spår.
Ca. 2,5km före mål på sträckan så hoppade vi ur spår i utgången på en H4 och jag hann inte få kontroll på eländet på den korta raksträckan som var innan nästa V4, så vi drev för långt ut åt höger och landade uppe på snövallen. Som vanligt när jag åker av så finns det aldrig några gamar som kan hjälpa till, så vi fick vackert kasta in handduken. Visserligen hade vi försökt själva att skotta loss bilen i en halvtimme men det var lönlöst eftersom det var allt för djup snö. Efterbilen stannade till och tog tidkortet och upplyste oss om att det strax skulle komma en bärgare och rensa sträckan, så blev det också och knappt en timme efter avåkningen så kunde vi rulla vidare tillbaka till start/mål för att hämta ut vagnboken och vänta in klubbkamraterna som lyckades åka flera sträckor...
Tack till "Greger" och Matte som skötte servicen (även om vi aldrig kom så långt) och till Conny som gjorde ett bra jobb i högerstolen.
Nästa tävling blir Almunge MK/Rasbo MKs Hebo-pokalen som körs 5e februari, en kvällstävling där första start är 17.00. Även denna gång så är det Conny som ska skrika i intercomen... =)
//Leffe

Kommentarer
Postat av: Teamchefen

Och hur lång tid ska det behövas för att knåpa ihop en liiiiten rapport? Ingen pilsner innan det är klart!!

2011-02-09 @ 21:54:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0