Rally Gotland 29-30/4 2011

Pågrund av att jag håller på och flyttar så har det blivit lite slarvigt med bloggandet, men här kommer iallafall en kort rapport från årets äventyr på Gotland...
Besättningen i teamet denna gång består av jag själv bakom ratten, Conny Rådén i högerstolen och i servicen sliter Jocke "Greger" Österström och Micke å Ullis Friberg och hejjarklacken består av Alex och Emma Friberg.
Efter en behaglig båtfärd till ön så började äventyret. I år så hade arrangören verkligen lyckats krångla till det när dom lagt anmälan, service och besiktning på olika ställen. Först till servicen på P18 för att göra iordning bilen, sedan till Suderbys Herrgård för anmälan, tillbaka till ett annat ställe på P18 för besiktning och slutligen tillbaka till Suderbys Herrgård där starten gick. Riktigt korkat uppläg måste jag säga!
När vi väl kom ut på tävlingens första och fredagens enda sträcka så känndes det riktigt bra, vi kom igenom utan några större problem även om farten kunde varit bättre. In till servicen där vi fick nya bakdäck monterade och en stötdämparinfästning lagad inför Tofta-sträckan på lördag morgon. När vi var nöjda med servicen så lämnades bilen i parc fermé och hela teamet åkte till Gustavsviks Stugby där vi skulle bo hela helgen. Där blev det grillning och trevligt umgänge med övriga MMKare som uppladdning inför lördagen.
Lördagens första sträcka var Tofta Skjutfält som är en riktigt ball sträcka med både lååånga raksträckor (1250m var den längsta) och en del riktigt thighta partier. Sträckan flöt på riktigt bra förutom en stoppsladd i kurvan före längsta rakan där vi tappade en hel del tid, men annars så är jag ganska nöjd.
Övriga sträckor gick något bättre förutom SS4, Folkracebanan, där jag svängde lite för tidigt och var påväg in på fel väg men backade snabbt tillbaka och förlorade kanske 5-10 sek på det misstaget.
Efter sista servicen så blev det dags för en vända till på Tofta och det roliga varade bara i 800m innan vi körde på en sten på vägen och fick punka på vänster fram. Eftersom sträckan är närmare 3mil så var det inte att tänka på att fortsätta med trasigt hjul så vi körde åt sidan i ett vägbyte och byte däcket. Efter 6 minuter så kunde vi äntligen fortsätta och nu var man lite förbannad så sista 2 milen gick riktigt snabbt, även om det inte var någon idé att försöka köra in tappad tid. Dessutom så var vi så nära ett träd i en av chikanerna, att vi nästan fick tallkåda på kofångaren... Men imål kom vi, 3a och sist imål i klassen och låångt ner i den totala resultatlistan. Efter avslutad tävling så blev det tillbaka till Gustavsvik där alla MMkare grillade hamburgare och hade trevligt. Vi passade oxå på att fira Conny som fyllde år denhär dagen.
Tack till Conny som lästehela tävlingen utan att tappa bort sig en enda gång, imponerande! och ett jättetack till världens bästa serviceteam som hade det riktigt hett om öronen när dom skulle hålla igång 7-8 bilar på 3 pers. men dom lyckades. Till nästa år får vi tänka över serviceupplägget så våran underbara servicepersonal inte behöver slita ihjäl sig!

Kommentarer
Postat av: Servicechefen

Vi överlevde ju, BlondinLeffe

2011-05-12 @ 20:49:55
Postat av: Stefan

Det var på tiden :p

2011-05-12 @ 21:54:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0